VERHOEF-NET.NL
Persoonlijke site van Gerrit Verhoef
 Home   Motoren   Fotografie   Darts   Reisverslagen   Contact 
 

 
XV 750
XVZ 1300
Tips
Motorroutes
Techniek
Links


Hoe het begon
 
Het begin.
Heb altijd al wel motor willen rijden maar het is er nooit van gekomen. Regelmatig met mijn vrouw er over gehad maar zij vond het toch wel erg gevaarlijk, dat motorrijden. Toen ik 50 jaar werd kreeg ik van mijn inmiddels overleden vrouw een proefles motorrijden aangeboden, bij "De MotorRijschool", met de mededeling dat als ik het leuk vond zij de eerste 5 lessen zou betalen. Ik wist meteen al dat mijn vrouw die 5 lessen kwijt was.

De dag voor mijn 50ste verjaardag met z'n allen (mijn vrouw, dochter en ik) naar de Motorrijschool. Met nog iemand anders de proefles (2 lessen, à 65 min. per les.) ondergaan. Eerst kregen we wat uitleg over de motor en het rijden met z'n ding. (Ik had al wel ervaring met een schakelbrommer. Dat was wel een pluspunt.) Daarna met de motor aan de hand gingen we naar de overkant van de straat om op een stuk industrieterrein de eerste ervaringen op te doen met het heen en weer rijden en het maken van rondjes. Hierna nog een nabespreking gehad over de opgedanen ervaringen. Zoals ik al zei, ik was helemaal verkocht!!!! Gelijk een afspraak gemaakt voor de volgende les.

De Zoektocht.
Al tijdens het lessen was ik natuurlijk bezig met het uitzoeken van een motor. Bladen lezen en vooral kopen: Motor Magazine, Promotor, Motoren & Tourisme en Moto73. Mijn voorkeur ging, en gaat nog steeds uit, naar choppers. Waarom weet ik niet? Maar ik denk vooral om de rust die deze motoren uitstralen. Na een aantal maanden had ik mijn keuze laten vallen op de Yamaha XV750 Virago. Dat zou mijn motor worden. Bij toeval, via marktplaats kwam ik deze motor tegen. Hoewel ik het A-rijbewijs nog niet in bezit had, was ik na drie maanden al wel in het bezit van de begeerde motor. Een blauw metallic gekleurde machine uit het bouwjaar 1993. Ik was meteen verliefd. Ben niet meer in het bezit van deze machine, maar heb nooit geen spijt gehad van de aanschaf. Technische details en foto's zijn te zien onder de menu optie 'XV 750'.

 
Disclaimer | Copyright |